Inzendtermijn voor Antoniusprijs 2018 verlengd

28 juni 2018

“We mogen ons verheugen in een aantal bijzondere inzendingen. Maar we zijn er van overtuigd dat er meer diaconale activiteiten en initiatieven zijn die de moeite waard zijn.” Dit schrijven diaken Wim Tobé en secretaris-generaal Ben Hartmann in een brief aan onder meer caritasinstellingen en diaconale werkgroepen. Daarom is op de bijeenkomst van de PCI’s in Roosendaal het besluit genomen om het indienen van deze voordrachten met een maand te verlengen, tot en met 15 juli.

De eerste tien genomineerden voor de Antoniusprijs ontvangen een bedrag van € 250, te besteden aan de voortgang van het ingediende project. Alle ingediende diaconale activiteiten en initiatieven worden verzameld in een brochure die beschikbaar komt voor parochies en caritasinstellingen.

De Antoniusprijs voor diaconie 2018 wordt dit jaar op de Werelddag van de Armen (18 november 2018) uitgereikt. Deze dag is door paus Franciscus ingesteld na het heilig jaar van barmhartigheid. “We hopen op die dag ook uw project te kunnen presenteren,” aldus de brief.

De Antoniusprijs voor diaconie wordt eens in de vier jaar uitgereikt. De jury let bij de beoordeling op criteria als: de diaconale inhoud, de originaliteit van de activiteit, de wijze van aanpak, de mogelijkheid voor andere groepen om het initiatief in de eigen omgeving vorm te geven.

Beeld van de heilige Antonius in de basiliek in Hulst. (Foto: Ramon Mangold)

Andere berichten