Interessante ontmoetingen op winteravonden

29 januari 2007

De afgelopen drie weken organiseerde het jongerenplatform van het bisdom Breda zijn jaarlijkse serie winteravonden. In de kapel van het dekenaal centrum in Roosendaal komen jongeren samen voor gesprek, ontmoeting, bezinning en verdieping.
Er is een toenemende vraag onder jongeren naar dingen die verder gaan dan het alledaagse. De winteravonden komen aan deze vraag tegemoet. De formule is simpel: elke winteravond begint met een korte door jongeren zelf samengestelde gebedsviering, waarna ze in gesprek gaan met een bijzondere gast. Daarbij worden onderwerpen die te maken hebben met geloof, bezinning en zingeving niet uit de weg gegaan.

De drie avonden van deze winter stonden in het teken van het onderwerp ‘beginnen’. Drie gasten waren uitgenodigd die allen iets bijzonders hebben met dit onderwerp.

De eerste gast was bisschop-coadjutor Van den Hende. Met hem spraken de jongeren over het aangaan van uitdagingen, over de invloed van geloof en kerk in je leven en over wat het betekent om verantwoordelijkheid te dragen.
De tweede avond luisterden de jongeren naar het indrukwekkende verhaal van luchtmachtaalmoezenier, mevrouw Verweirde. Zij bracht een aantal maanden door in Afghanistan bij de Nederlandse militairen. Aan de hand van haar verhalen stonden de jongeren stil bij de vraag wat het betekent om terug te keren van zo’n missie. Wie zorgt er dan voor je? Maar ook de vraag naar wat je voor iemand anders kunt betekenen kwam als een rode draad in het gesprek naar voren.
De derde avond tenslotte was een vluchtelingengezin te gast. Hun verhaal liet zien dat het lang niet altijd makkelijk is om steeds opnieuw te moeten beginnen. Zeker niet als je huis en haard moet ontvluchten en een nieuw leven moet opbouwen in een vreemd land.

De winteravonden worden bezocht door jongeren tussen de 17 en 30 jaar.
Meer informatie over het programma van het jongerenplatform vindt u op de website Jong Katholiek of u belt naar Marc Bollerman: 06-16068897

Andere berichten