Inspiratiedag Mentorschap in het katholieke jongerenwerk

30 januari 2020

Jong Katholiek, de landelijke jongerenorganisatie van de Nederlandse bisschoppenconferentie, organiseert op zaterdag 16 mei de inspiratiedag Mentorschap in Utrecht. De dag is bedoeld voor vrijwilligers, professionals, jongeren en iedereen die actief is in het katholieke tiener- en jongerenwerk. Sprekers als Jeroen Alting von Geusau en Paul Donders gaan in op de vraag hoe je jongeren kunt begeleiden om dichter naar God toe te groeien.

Mentorschap
“Jongeren hebben er behoefte aan begeleid te worden. […] Op de synode hebben velen gewezen op een gebrek aan deskundige personen die zich aan de begeleiding willen wijden. […] De synode erkent de noodzaak godgewijde personen en leken, mannen en vrouwen voor te bereiden, die gekwalificeerd zijn voor de begeleiding van jongeren.” (Paus Franciscus in ‘Christus Vivit’ §242 – 244.)

Dichter naar God groeien
Jong Katholiek wil gehoor geven aan deze oproep van Paus Franciscus vanuit de vraag: ‘Hoe kunnen wij tieners en jongeren helpen en begeleiden om in hun dagelijks leven dichter naar God toe te groeien? En hoe kunnen wij dit vormgeven binnen onze parochies, bisdommen, in ons werk, op school en in onze omgeving?’

Op deze dag wordt met ervaren professionals ingegaan op deze boeiende thema’s. Er zal veel gelegenheid zijn om vragen te stellen, te leren en om contacten te leggen. Ook is er begeleiding en gelegenheid om concrete plannen te maken omtrent mentorschap.

Sprekers:

  • Jeroen Alting von Geusau: Oud-topman bij de NS, oprichter van de Kingsmen en met veel ervaring in de begeleiding van jongeren en echtparen bij o.a. de gemeenschap Chemin Neuf.
  • Paul Donders: CEO van Xpand Nederland, inspirational speaker, adviseur en schrijver van leiderschapsboeken.
  • Niko Schonebaum: Docent klassieke talen & retorica, medeoprichter & docent Stichting Landmerk.
  • Zr. Maria Nadiya: Blauwe zuster, overste van de communiteit van de Blauwe Zusters in Den Haag. Zij komt oorspronkelijk uit de VS, en inmiddels al vele jaren in Nederland. Zij heeft veel ervaring in de begeleiding van tieners en jongeren uit de hele wereld.

Meer informatie, het programma en de mogelijkheid tot aanmelden.

 

Andere berichten