Inschrijvingen WJD-reis compleet

16 juni 2016

De inschrijvingen voor de reis van de bisdommen Rotterdam en Breda naar de Wereldjongerendagen deze zomer zijn compleet. Het totaal aantal deelnemers komt uit op 183, waarvan 149 jongeren. Voor alle jongeren die op de wachtlijst stonden van de reis Let’s Go, Weg van barmhartigheid, heeft de VNB accommodaties kunnen regelen. De begeleiding gebeurt door pastorale beroepskrachten, naast het kernteam reist er een arts mee.

Op 17 juli vertrekt de groep in alle vroegte uit Den Haag. Daar zal mgr. Van den Hende de deelnemers de pelgrimszegen geven. Hij vergezelt de jongeren op hun reis. Via plaatsen van geloof maken de jongeren een weg van barmhartigheid. Onder andere Echternach, Marburg, Eichstätt en Praag worden aangedaan. In Polen is de groep eerst een paar dagen te gast in het bisdom Kielce, waar ook groepen uit andere landen zullen worden ontmoet.

Op dinsdag 26 juli beginnen in Krakau de eigenlijke Wereldjongerendagen met een openingsmis. Dan zijn er in de ochtenden catecheses die worden verzorgd door Nederlandse bisschoppen. In de middagen is er een festival en zijn er grote bijeenkomsten bij de verwelkoming van paus Franciscus, de kruisweg en de avondwake. Op zondag 31 juli is de eigenlijke Wereldjongerendag, die gevierd wordt met een eucharistieviering waarin de paus hoofdcelebrant is. Op dinsdag 2 augustus komen de jongeren weer aan in Nederland.

Van de reis naar de Wereldjongerendagen en de dagen zelf wordt door de jongeren uitgebreid verslag gedaan. De jongeren houden een weblog bij, wegvanbarmhartigheid.waarbenjij.nu. De website van het bisdom Breda zal die dagen voor het laatste WJD-nieuws verwijzen naar de website van het bisdom Rotterdam, waar verslagen en foto’s worden geplaatst.

Thuisblijversprogramma: WJD@home
Voor tieners en jongeren die vanwege hun leeftijd of om een andere reden niet mee kunnen gaan wordt een thuisblijversprogramma georganiseerd. Het programma heeft de naam WJD@home en vindt plaats in Delft. WJD@home vindt plaats tijdens het slotweekend van de WJD, van vrijdagavond 29 t/m zondagmiddag 31 juli 2016.

WJD@Home wordt georganiseerd door het jongerenpastoraat van de bisdommen Rotterdam en Breda. Tieners en jongeren (14 t/m 35 jaar) uit het hele land zijn welkom om samen de WJD-sfeer in Nederland te beleven. Kosten: slechts € 50,00.

Andere berichten