Inschrijving Vastenestafette 2012 geopend!

1 februari 2012

De inschrijving voor de Vastenestafette 2012 is geopend. Benedict Laval: “Het is de derde keer dat het bisdom van Breda de Vastenestafette in de Veertigdagentijd organiseert. Het aantal inschrijvingen groeit steeds en we hopen dat die lijn zich voortzet in 2012.” Laval is medewerker van de pastorale dienstverlening en coördineert de Vastenestafette.

De estafettedagen zijn vanaf 22 februari tot en met 4 april. Intekenen kan via het digitale aanmeldformulier op de bisdomsite.In het schema op de projectpagina Vastenestafette 2012 is aangegeven welke dagen nog open zijn.

Een activiteit opzetten
Benedict Laval: “Een activiteit in het kader van de Vastenestafette kan een avond, dagdeel of hele dag duren. Over het opzetten van zo’n activiteit is in 2011 een handzame brochure geschreven. Die kunnen mensen inkijken of downloaden via de bisdomsite onder Vastenestafette 2011. Daar staat ook een blog met een verslag van alle estafettedagen van afgelopen jaar 2011.”

Vastenestafette 2011 in Roosendaal. (Foto: J. Wouters)

Geen tijd?
In een brief over de Vastenestafette aan pastorale beroepskrachten, contactpersonen diaconie en contactpersonen Vastenaktie tackelt Laval een vaak genoemd probleem: “Geen tijd? Dat is een veel gehoord probleem. Maar wat denkt u ervan om een activiteit of bijeenkomst die u toch al in de planning hebt staan (ook) in het kader van de vastenestafette te plaatsen?”

Meedoen is eenvoudig
Meedoen aan de Vastenestafette is dus eenvoudig. Het is bovendien een laagdrempelige manier om in de Veertigdagentijd verbonden te zijn met anderen. Laval: “Alle deelnemende gemeenschappen en instellingen ontvangen een kaars, zodat gedurende de hele Vastentijd ergens in ons bisdom licht brandt, symbool van verbondenheid.”

Workshop rond het nieuwe hongerdoek
Deelnemen aan de Vastenestafette is dit jaar extra interessant, omdat Benedict Laval en Jos van Genugten vanuit het bisdom een workshop aanbieden rond het nieuwe hongerdoek ‘God onder ons, de werken van barmhartigheid’. Laval: “Het doek is gemaakt door de Togolese kunstenaar Sokey Edorh. In twee bijeenkomsten kijken we naar het doek met behulp van een powerpoint, diverse oefeningen en spirituele teksten. Ook komt aan bod wat barmhartigheid betekent in de drieslag zien, bewogen worden en in beweging komen. En we leggen de relatie naar de Veertigdagentijd.”

Meer informatie
Voor meer informatie over de Vastenestafette en de workshop rond het hongerdoek: Benedict Laval, T 076 5223444, E blaval@bisdombreda.nl.

Voorbereidingen voor een vastenmaaltijd tijdens de Vastenestafette 2011 in Roosendaal. (Foto: J. Wouters)

 

Andere berichten