Informatiedag priesterschap en diaconaat

26 maart 2007

Op Roepingenzondag 29 april vindt op de priester- en diakenopleiding Bovendonk een informatiedag plaats over het permanent diaconaat en het priesterschap. Bisschop-coadjutor Van den Hende en rector Ham van Bovendonk gaan in op roeping als proces en de bijzondere roeping tot het priesterambt en diakenambt. We zijn geroepen Christus in de wereld present te stellen door een leven van hoop, geloof en liefde, en door te getuigen van de hoop die in ons leeft. De roeping van allen krijgt op verschillende wijze gestalte.

“Er zijn twee goede manieren om te komen tot een beter begrip wat roeping nu eigenlijk is. Je eigen levensverhaal met de ogen van het geloof lezen en roepingenverhalen uit de Bijbel lezen.” vertelt rector Ham.
Hij zal op 29 april het tweede laten zien: “Aan de hand van enkele teksten uit de Schrift zullen we ontdekken dat God individuele mensen roept om heel concreet een (hun) missie te volbrengen. De realisatie van de missie geeft ook persoonlijke realisatie. De roeping en het antwoord erop moet gaandeweg ontdekt worden. Dit gaat niet altijd even vlotjes, maar we zien ook dat de Heer de garantie geeft dat Hij erbij is en kracht geeft.”

Meld je aan voor de informatiedag.

“Bouwen aan de Kerk in een houding van én vertrouwen én verantwoordelijkheid nemen…”
Bisschop Martinus Muskens

Andere berichten