In tien stappen naar een succesvolle Actie Kerkbalans

9 oktober 2017

De landelijke organisatoren van Actie Kerkbalans geven tien gouden tips om parochies op weg te helpen naar een succesvolle campagne in 2018. Organisatoren in de parochies kunnen zich abonneren op een serie nieuwsbrieven die hen stap voor stap meeneemt. Bij elke stap hoort een kort filmpje waarin twee deskundigen op het gebied van marketing en fondsenwerving tips geven.

De eerste tip is ‘formuleer een concreet doel’. Communicatiespecialist Jan Schinkelshoek vertelt: “Mensen geven meer als ze weten waarvoor en als ze dat doel belangrijk vinden. Bedenk waarom het geld nodig is. Vat samen in een concreet en urgent doel. Van bijdragen aan rente en aflossing worden weinig mensen warm. Een jeugdhonk of meer activiteiten rondom geloofsopvoeding zijn concretere doelen.”

Marketingadviseur Ineke van der Ouderaa geeft tips. (Foto: beeld uit de video)

De tweede tip gaat over doeners, denkers, beslissers en dromers. Hoe meer kwaliteiten je aan boord van je Kerkbalansteam hebt, hoe verder je komt. Marketingadviseur Ineke van der Ouderaa: “Laat het niet alleen over aan de financiële mensen van de kerk. Vorm een team van mensen van verschillende pluimage. Bouw een team dat mensen kan overtuigen om te geven.”

Andere berichten