‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven’: retraite priesters en diakens bisdom van Breda

19 juni 2010

Op zondag 20 juni start de priester- en diakenretraite van het bisdom van Breda. De retraite wordt jaarlijks gehouden. Rector Norbert Schnell van de Priester- en diakenopleiding Bovendonk verzorgt de retraite, die wordt afgesloten op vrijdag 25 juni. Het thema van de retraite is ‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven’.

De retraite staat nog in het teken van het jaar van de priester, dat op 11 juni werd afgesloten in Rome. Het doel van het jaar van de priesters was om bij te dragen “aan het intensiveren van het streven van alle priesters naar een innerlijke vernieuwing, voor een nog sterker en daadkrachtiger getuigenis voor het evangelie in de wereld van vandaag” (uit de brief van paus Benedictus XVI aan het begin van het jaar van de priesters).

Rector Schnell: “Innerlijke vernieuwing komt tot stand als we ons op de persoon van Christus richten, Hem proberen te kennen en te verstaan, om Hem vervolgens ook na te volgen. De persoon van Christus zal in de retraite centraal staan. De deelnemers worden uitgenodigd om deze dagen met Hem in gesprek te gaan. Om het gesprek met de Heer op gang te brengen zullen iedere dag twee inleidingen gehouden worden. Uitgangspunt voor de inleidingen zijn perikopen uit het Johannes evangelie.”

De retraite vindt plaats bij de broeders van Huijbergen te Huijbergen.

Dagorde: iedere ochtend ochtendgebed en Eucharistie, ’s ochtends en ’s middags is er een inleiding, ’s avonds is er gelegenheid tot recreatie, de dag wordt afgesloten met een uur aanbidding en de dagsluiting. Daarnaast is er veel tijd voor persoonlijk gebed, rust en mogelijkheden om te wandelen in de natuur.

 

Andere berichten