‘Hoffelijk geschikt’ op plein bisschopshuis

3 juni 2010

Van 3 tot en met 6 juni exposeren studenten van de opleiding Bloem en Design van het Prinsentuin College te Breda hun afstudeerwerkstukken in de historische binnenstad van Breda. Het bisdom van Breda heeft het plein voor het bisschopshuis en bisdomkantoor ter beschikking gesteld. Het voorplein is nu prachtig versierd.

Op de opleiding Bloem & Design van het Prinsentuin College MBO leren studenten vormgeven met natuurlijke materialen. Aan het einde van hun opleiding maken alle studenten minstens één werkstuk. De studenten exposeren deze onder de naam ‘Hoffelijk geschikt’ in de historische binnenstad van Breda.

De bloemenexpositie rond de Grote kerk, Begijnhof, Veemarktstraat, Vismarkt en Catharinastraat is op donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juni van 12.00 – 17.00 uur vrij toegankelijk.

Het Prinsentuin College koos voor deze data vanwege de Dag van de bedevaart op 3 juni 2010. Deze wordt georganiseerd door het Gilde van het Sacrament van de Niervaert. Het gilde staat op deze manier stil bij het eucharistisch wonder dat in de veertiende eeuw in het dorpje Niervaert nabij het huidige Klundert plaatsvond
 

Andere berichten