Het sacrament van barmhartigheid voor kinderen

20 mei 2016

Paus Franciscus roept gelovigen in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid op om aandacht te geven aan de lichamelijke en geestelijke werken van barmhartigheid. Ook vraagt de paus aandacht voor het sacrament van boete en verzoening om zo Gods barmhartigheid te ontvangen. In het verlengde daarvan hebben de Nederlandse bisschoppen onder parochies enkele handreikingen verspreid over de kinderbiecht.

In de begeleidende brief schrijft Mgr. Mutsaerts, bisschop-referent voor catechese: “De paus spreekt de hoop uit dat het sacrament van boete en verzoening herontdekt wordt, met name door degenen die het al lang niet ontvangen hebben. Hij vraagt ook nadrukkelijk dat we het aanreiken aan kinderen die voor het grote en plechtige moment staan hun Eerste H. Communie te ontvangen.”

Paus Franciscus is vol enthousiasme over de kinderbiecht. “Ik ben dol op de biecht van kinderen, want die zijn niet abstract; ze vertellen gewoon hoe iets gebeurd is. Ze bezorgen me een glimlach. Ze zijn rechtdoorzee: ze vertellen wat er gebeurd is, ze weten dat het fout is wat ze hebben gedaan,” aldus paus Franciscus.

 

Andere berichten