Het KJD Festival op zaterdag 6 en zondag 7 juni

16 mei 2015

Het KJD Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juni op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. De KJD wordt dit jaar voor de tweede keer als tiener- en jongerenfestival georganiseerd. De vernieuwde KJD in festivalvorm vond vorig jaar voor het eerst plaats.

Jongeren zijn op zaterdag (16+) vanaf 16.00 uur welkom op het kampeerterrein in de tuin van de Abdij. ‘s Avonds is er een afwisselend programma met muziek, gebed en gezelligheid.

Zondag gaat voor alle publiek de brug naar het terrein open om 09.30 uur voor een dag met ontmoetingen, energiek en internationaal talent op het hoofdpodium, verschillende sprekers, (creatieve) masterclasses, sportieve en inspirerende activiteiten en een informatiemarkt. Om 12.00 is kardinaal Eijk hoofdcelebrant in de eucharistieviering in de open lucht.

De Katholieke Jongerendag (KJD) is de jaarlijkse landelijke ontmoetingsdag voor tieners en jongeren in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar. De organisatie van de Katholieke Jongerendag wordt gecoördineerd vanuit Jong Katholiek, de jongerenafdeling van de Nederlandse Kerkprovincie.

Lees meer op www.jongkatholiek.nl/kjd/

De open lucht mis is een van de hoogtepunten van het KJD Festival. KJD Festival 2014. (Foto: bisdom van Breda)

Andere berichten