Hemelvaart en Pinksteren op vier.nu met onder meer pinksternoveen en kleurplaat

12 mei 2023

Wat vieren we eigenlijk met Hemelvaart en Pinksteren? Kennis over deze christelijke feesten is lang niet meer algemeen bekend en voor velen betekent het niet veel meer dan een paar vrije dagen. Op de website over christelijke hoogfeesten, vier.nu wordt onder meer uitgelegd wat en hoe christenen vieren met Hemelvaart en Pinksteren en welke tradities er mee verbonden zijn, zoals bijvoorbeeld het bidden van een pinksternoveen.

Via vier.nu zijn op de pagina over Hemelvaart nu negen gebeden voor een pinksternoveen te downloaden. Het is gebruikelijk om met deze noveen op of net na Hemelvaartsdag te starten en negen dagen tot aan Pinksteren te bidden om de komst van de Heilige Geest. De gebeden zijn beschikbaar gemaakt via de Konferentie van Nederlandse Religieuzen (KNR) door de Congregatie van de Heilige Geest.

Download en deel de prachtige pinksterkleurplaat
Op de pagina over Pinksteren is nu ook een prachtige en uitdagende pinksterkleurplaat beschikbaar, naar het voorbeeld van het glas-in-lood raam in de Sint-Pieter, waarop de Heilige Geest als een duif staat uitgebeeld. De vele vakjes op de kleurplaat bieden de mogelijkheid om de creativiteit de vrije loop te laten.

Tip voor parochies

  • Download de kleurplaat en leg een stapel kopieën achter in de kerkgebouwen om kinderen (en volwassen creatievelingen) iets extra’s mee te geven tijdens de hemelvaart- en pinkstervieringen. Maak er eventueel een kleurwedstrijd van en verzorg een prijs voor degene die de mooiste kleurplaat heeft ingeleverd.
  • Beschikt u over een kleurenprinter, download dan ook de Vier.nu pinksterposter in A4- of A3-formaat om zo inspiratie te bieden aan degenen die de kleurplaat maken.

Andere berichten