“God legde het verlangen in mijn hart om Hem beter te leren kennen.” (Uitzending gemist)

24 augustus 2015

Op zondag 9 augustus sprak Petra Corbet uit Bergen op Zoom in het Geloofsgesprek over gebed en speciaal ook bidden voor je kinderen. Ze is lid van een gebedsgroep: “Als moeders bidden wij voor onze kinderen. Kinderen zijn zo belangrijk voor je, je houdt zoveel van ze en wil ze gewoon het allerbeste meegeven.”

Voor Petra Corbet, moeder van drie kinderen, betekent dit juist ook voor ze bidden: “We bidden met een groepje moeders binnen ‘Mothers Prayers’. Dat is een gebedsgroep die twintig jaar geleden gestart is in Engeland door twee moeders. Ze maakten zich zorgen om hun kinderen en vroegen zich af: wat moeten we doen? We moeten onze zorgen aan God geven.”

Als je bidt voor je kinderen, merk je dat dat goed doet, legt Petra uit. “We geven onze zorgen om onze kinderen echt aan God. We doen dat nu meer dan tien jaar en je merkt dat er meer rust komt, dat je echt je zorgen meer aan God kunt geven. Het geeft rust en vertrouwen. Je hoeft het niet alleen te doen. Je merkt echt dat God iets doet. Je ziet dat Hij dingen doet in het leven van de kinderen. En ook in mijn leven.”

“Ik heb een katholieke opvoeding gehad en toen mijn oudste dochter 22 jaar geleden geboren werd, dacht ik: ik wil mijn kinderen dat geloof ook meegeven, maar wat moet ik ze vertellen? Ik wist dat eigenlijk niet goed. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan, ik wilde steeds meer over God weten. God legde het verlangen in mijn hart denk ik om Hem beter te leren kennen. Op een gegeven moment, zo’n tienjaar later, heb ik een alphacursus gedaan en toen is er echt iets gebeurd. Ik was gewoon thuis aan het stofzuigen en in één keer kwam dat besef binnen van: wauw het is echt waar, God bestaat echt! Alsof ik iets nieuws ontdekt had, iets heel bijzonders. En ik geloof echt dat het de heilige Geest was die dat in mijn hart duidelijk maakte.”

“Vanaf dat moment ben ik daar in verder gegaan en steeds enthousiaster geworden. Het was iets fijns, iets om heel blij mee te zijn, een enorme vrede in mijn hart en een zekerheid dat er een God is die van je houdt. Dat is zoiets moois, dat er Iemand is, die zoveel van je houdt, wat er ook gebeurt. Als ik in een situatie ben waarin iets moeilijk is, ervaar ik ook als ik ga bidden dat God van me houdt.”

“Als je het stil maakt in je hart, merk ik, ga je die liefde ook meer voelen. Dat is niet makkelijk, want ik ben vaak druk met andere dingen. Maar ik merk, bijvoorbeeld tijdens vakanties of als ik aan het vasten ben, dat ik dan wel meer de stilte kan creëren, en dat je dan echt dichter bij Hem komt en Hij ook dingen tegen je zegt. En dat is heel bijzonder. En er zijn ook echt wel periodes dat je niks hoort van God. Dan denk je: waar is Hij? Maar toch, het is iedere keer weer kiezen om terug naar Hem te gaan, de stilte in te gaan, en weten: Hij is er gewoon. Het is goed om Hem toch iedere keer weer te zoeken, ook al voel je Hem niet. Want het meeste van de tijd voel je Hem niet.”

Ze praat graag over haar geloof, omdat ze het iedereen toewenst: “Er zijn veel mensen die helemaal niet met God opgegroeid zijn en daar helemaal niks van mee hebben gekregen en die misschien wel eens vooroordelen hebben, maar ik geloof dat God ieder mens roept, dat er in ieders hart iets is, dat God je roept om Hem te zoeken en naar Jezus toe te gaan.”

 

Andere berichten