Geslaagde high-tea in bisdomkantoor (wjd)

17 mei 2011

Op zondag 15 mei bezochten ongeveer 45 personen de high-tea in het bisdomkantoor. De deelenemers aan de Wereldjongerendagen (wjd) in Madrid tekenden voor de organisatie. De opbrengst is deels bestemd voor jongeren uit derde Wereldlanden. Zij worden zo in staat gesteld de Wereldjongerendagen in Madrid te bezoeken.

“Een high-tea bestaat uit het gezamenlijk drinken van thee. Onderwijl worden er twee rondes hapjes gepresenteerd, eerst hartige en later zoete hapjes,” verduidelijkt Nancy van der Zande-van Geel, coördinator van het jongerenpastoraat van het bisdom van Breda. “Ondertussen kregen de deelnemers informatie over de Wereldjongerendagen, verkochten we lootjes en werden spullen geveild. In de hal van het bisdomkantoor was een winkel ingericht. Daar verkochten we onder andere wjd-kaarsen, rozenkransen, boeken en medaillons. Daarbuiten hebben we ook een rommelhoekje gemaakt. Enkel de kaarsen zijn voor een vastgestelde prijs verkocht. De kopers konden voor het overige materiaal zelf hun prijs bepalen.”

“De enige tegenvaller was het weer,” meent Nancy van der Zande. “Door de dreigende regen moesten we de high-tea binnen houden en konden we geen gebruik maken van de tuin van het bisschopshuis zoals de bedoeling was. De totale opbrengst bedraagt € 600,” meldt ze.
 

Andere berichten