Geloofsgesprek op Roepingenzondag 26 april met bisschop Liesen

19 april 2015

Bisschop Liesen is op Roepingenzondag 26 april te gast in het Geloofsgesprek dat wordt uitgezonden voorafgaand aan de uitzending van de eucharistieviering op NPO 2. Daarna is de bisschop celebrant in de eucharistieviering die aansluitend wordt uitgezonden.

In het Geloofsgesprek spreekt de bisschop over gebed om roepingen en hoe je kunt groeien in je roeping. “We zijn niet geroepen om te blijven wie we zijn, maar om te groeien. Groeien als mens, en groeien als gemeenschap naar Hem toe.”

In gesprek met God, via de Schrift en gebed, kun je groeien in je roeping. Je roeping kan in gebed steeds duidelijker worden en bijvoorbeeld voortkomen uit een concrete nood die je ziet. “Als God je in alle helderheid een bepaalde nood laat zien, dan is dat iets waar je iets mee moet doen.”

“Voor mij is de roeping waar ik op in ben gegaan priester worden,” vertelt de bisschop. “En daarbinnen zijn er momenten die je niet had voorzien en die wel een beroep op je doen. Dat wordt een roeping binnen een roeping, die je niet had voorzien. God blijft roepen. Het zit niet alleen in die eerste roeping.”

De bisschop verwijst naar enkele Bijbelse figuren, die voorkomen in het Gebedenboekje van Bovendonk en het bisdom van Breda. De bisschop brengt het boekje onder de aandacht in het Geloofsgesprek en wijst zo op het belang van gebed om roepingen.

Kijk op Roepingenzondag 26 april om 10.15 uur op NPO 2.
Daarna wordt de eucharistieviering uitgezonden vanuit de Onzelievevrouwe parochie in Bergen op Zoom.

 

Andere berichten