Geloofsfeest voor kinderen: ‘Jezus leeft’

30 maart 2023

Op zaterdag 15 april zijn alle kinderen tussen 7 en 12 jaar welkom op het Geloofsfeest van bisdom Breda. Het wordt een Paasfeest en alle kinderen, gelovig of niet gelovig zijn van harte welkom. De dag wordt in en om een feesttent aan Kade 23 in Roosendaal gehouden.

“Met zoveel mogelijk kinderen willen we het Paasfeest vieren en meemaken wat er daarna gebeurde! Jij bent van harte uitgenodigd,” aldus de organisatie. “In onze feesttent komt Matthijs mét zijn buikspreekpop Henkie. We gaan op zoek naar de leerlingen die Jezus voor het eerst gezien hebben. Hopelijk kun jij ze vinden!”

’s Middags gaan de kinderen in workshops aan de slag. Er zal een knutselworkshop zijn waar iets moois gemaakt kan worden voor iemand anders. De dag wordt afgesloten met een feestelijke eucharistieviering.

‘Geloof meegeven aan je kinderen’
Voor de ouders en begeleiders is er een workshop over ‘Geloof meegeven aan je kinderen’. Een echtpaar zal hierover op interactieve wijze komen vertellen. Niet alleen vanuit ervaring, maar ook vanuit een wetenschappelijk onderzoek dat hiernaar gedaan is: wat zijn factoren die van invloed zijn op de geloofsopvoeding?

Andere berichten