Gebedsintenties paus Franciscus voor december

2 december 2014

Het bisdom van Breda viert dit jaar het Jaar van het Gebed. Elke maand is er een speciale gebedsintentie van paus Franciscus.

De algemene gebedsintentie van paus Franciscus voor de maand december luidt: “Dat de geboorte van de Verlosser hoop en vrede mag brengen aan alle mensen van goede wil.”

Zijn intentie voor de evangelisatie luidt: “Dat ouders waarachtige evangelisten mogen zijn, die de kostbare gave van het geloof aan hun kinderen doorgeven.”

Overigens zal in februari 2015 in Rome de eerste gebedsdag tegen mensenhandel plaatsvinden. De Pauselijke Raad voor de Migranten en de Pauselijke Raad voor Gerechtigheid en Vrede organiseren deze samen met de mannelijke en vrouwelijke Internationale Unies voor Religieuzen De gebedsdag zal plaatsvinden op 8 februari, de feestdag van de heilige Josephine Bakhita. De heilige Paus Johannes-Paulus II verklaarde in 2000 deze Soedanese slavin heilig.

Met deze internationale dag hoopt men mensen bewust te maken van dit probleem. Tevens wil hij een stimulans zijn voor concrete acties.

Mensenhandel is een van de ernstigste vormen van slavernij in de eenentwintigste eeuw. Per jaar zijn er ongeveer 2,5 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel en slavernij. De meesten van hen zijn vrouwen en kinderen. Vaak worden ze seksueel misbruikt en mishandeld. De mensenhandel is een van de meest winstgevende activiteiten in de wereld. Men schat dat er 32 biljoen dollar in wordt verdiend.

 

Andere berichten