Film priesterstudent op YouTube: “Je mag mensen bij God brengen”

17 mei 2013

Op het YouTube-kanaal van het bisdom van Breda spreekt priesterstudent Jochem van Velthoven over zijn roeping en de opleiding tot priester. Hij studeert aan de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk.

Jochem van Velthoven is priesterstudent van het bisdom van Breda. In de film legt hij uit dat hij als accountant een goede loopbaan en carrièreperspectief had, maar ervoor koos om priester te worden.

“Mensen vragen: waarom priester worden en je leven geven aan de Kerk? Maar je geeft je leven voor heel belangrijke zaken.” Dat betekent ook dingen loslaten. Zo volgt de film Jochem bij de verkoop van zijn woning. Jochem: “Het is belangrijk dat je vrij bent. Je kunt vastzitten aan een huis, aan bezit, aan een relatie. Door de radicaliteit, door dat los te laten kun je er helemaal zijn voor de ander. Je krijgt er iets groots voor terug: je mag mensen bij God brengen.”

De video werd gemaakt door Rianne Marijs, journalist en camerajournalist. Het is de eindfilm van haar camjo-opleiding. Een camerajournalist is regisseur, camera-en geluidsman en editor in één.

Voor de film, klik hier

Andere berichten