Eerste reactie mgr. Liesen en mgr. Van den Hende op YouTube

26 november 2011

Mgr. Liesen en mgr. Van den Hende geven in een video op YouTube hun eerste reactie op de benoeming van mgr. Liesen tot bisschop van Breda. Het bisdom van Breda plaatst de video met beide bisschoppen op het YouTube-kanaal van het bisdom www.youtube.com/user/bisdombreda.

Mgr. Van den Hende en mgr. Liesen kennen elkaar uit de tijd dat beiden in Rome studeerden. In het gesprek karakteriseert mgr. Van den Hende zijn opvolger als “allround priester, die vele dingen kan en wat hij doet ook goed aanpakt en geen half werk levert.”

In de video op YouTube vertelt mgr. Liesen dat de benoeming tot bisschop van Breda als een grote verrassing kwam. De benoeming komt snel na de benoeming van mgr. Liesen tot hulpbisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch. Mgr. Liesen: “Het is echt snel. Ik ben eigenlijk net geland in het bisdom Den Bosch. Dat is een periode van ingroei en heel veel mensen leren kennen.” Het bisdom loslaten zal moeilijk zijn, geeft hij toe: “Ik vind dat eigenlijk best wel moeilijk, ja.”

Mgr. Van den Hende, die nog apostolisch administrator is totdat mgr. Liesen op zaterdag 28 januari de zetel van Breda in bezit neemt, zal de komende tijd op zijn beurt het bisdom van Breda moeten loslaten. Mgr. Van den Hende werd op 25 november 2006 bisschop gewijd, was eerst bisschop-coadjutor en van 31 oktober 2007 tot 10 mei 2011 bisschop van Breda. Mgr. Van den Hende: “Het betekent dat je dingen los moet laten. Dat vraagt een verandering van rompstand en die kun je alleen maar in geloof maken.”

 

Andere berichten