‘Een mooie sfeer van broederlijkheid’: Informatiedag Bovendonk 2016

12 april 2016

Op zaterdag 9 april vond op de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk de jaarlijkse informatiedag plaats. “Deelnemen aan een informatiedag is vaak onderdeel van een heel proces,” vertelt rector Schnell na afloop. “Mensen staan soms aan het begin, of zijn al verder gevorderd in hun nadenken over de vraag of priester of diaken worden hun roeping is.”

Ook dit jaar waren er enkele belangstellenden voor de informatiedag. “De deelnemers gaven aan dat er hier een mooie sfeer van broederlijkheid hangt,” constateert de rector. “Ze waren goed voorbereid en hadden de roeping.nu-site al bekeken.” Tijdens de informatiedag wordt gesproken over de opleiding Bovendonk en is er ruimte voor een gesprek over roeping. Rector Schnell: “Bij het uitwisselen over hun roepingverhaal vinden deelnemers vaak bevestiging voor wat ze bezighoudt.”

“Daarom is het gesprek met de medestudenten in de pauze ook zo belangrijk,” vervolgt hij. “Juist op een informatiedag is de ontmoeting met studenten een belangrijk onderdeel. Zij kunnen het beste en uit eigen ervaring vertellen wat het betekent om op Bovendonk te studeren en je vorming te ontvangen.”

Overigens is er het hele jaar door de mogelijkheid van een gesprek op Bovendonk met de rector en ontmoeting met studenten. Ook is het mogelijk om een deel van een studieweekend mee te maken. “Het is belangrijk om in gesprek te gaan,” benadrukt de rector.

Oriëntatie op de opleiding
“De praktijk leert dat voor veel mensen de concrete stap naar een priester- of diakenopleiding groot is,” vermeldt de website van Bovendonk. “Toch is het van belang om vroeg of laat (liever vroeg) met verantwoordelijken van een priester- of diakenopleiding te spreken. Door het opvragen van informatie, door het vertellen en door je door anderen te laten bevragen zul je gaandeweg steeds meer ontdekken of de weg van het priesterschap of het diaconaat nu wel of niet je roeping is.”

Bovendonk biedt meerdere mogelijkheden om geheel vrijblijvend meer informatie op te vragen, of, wat uiteindelijk nog belangrijker is, met studenten of stafleden over de eigen roeping te spreken. Op de website van Bovendonk worden de verschillende mogelijkheden beschreven.

 

Andere berichten