Een attentie voor de Eerste Communicanten van bisschop Liesen

15 mei 2020

Kinderen die zich in deze coronatijd aan het voorbereiden zijn op hun Eerste Heilige Communie, krijgen als attentie een kleur- en leesboekje van bisschop Liesen. Het boekje is op donderdag 14 mei verstuurd naar de parochies van het Bisdom Breda.

Wegens de uitbraak van het coronavirus, zijn de Eerste Heilige Communievieringen opgeschort. Hierdoor moeten kinderen wachten om het sacrament voor het eerst te kunnen ontvangen. In een persoonlijke brief aan de communicanten schrijft de bisschop dat hij het jammer vindt dat dit grote feest nu niet doorgaat. Bisschop Liesen: “Je bent al aan het oefenen en aan het leren over Jezus. Je ouders, de school en de werkgroep hebben ook al veel klaargemaakt. En nu moet het allemaal wachten. Dat is heel vervelend, maar misschien kunnen we deze tijd toch goed gebruiken.”

Het boekje behandelt belangrijke momenten uit het leven van Jezus. Het bevat teksten uit de Heilige Schrift, kleurplaten, gebeden, knutselopdrachten, doe-opdrachten en overwegingen voor ouders. Met de het kleur- en leesboekje hoopt de bisschop dat de communicanten een aandenken hebben waar zij nog lang plezier aan beleven.

  • Het boekje wordt door de parochies kosteloos verspreid onder communicanten in het Bisdom Breda.

 

Fragment uit het boekje voor de Eerste Communicanten

 

Andere berichten