Dubbele bedevaart in 2011: wjd en Padua en Assisi

1 april 2010

Het bisdom van Breda gaat in 2011 tweemaal op bedevaart. In augustus reizen jongeren naar Madrid voor de wereldjongerendagen. Daarna vindt in oktober een bisdombedevaart naar Padua en Assisi plaats.

Na afloop van de chrismamis op 31 maart in de H. Martinuskerk in Breda werden flyers uitgedeeld die beide bedevaarten aankondigen. Download de flyer met informatie over beide bedevaarten. Klik hier

Wereldjongerendagen: 16-21 augustus 2011
De wereldjongerendagen vinden plaats van 16-21 augustus 2011. De wjd gaan over Jezus Christus. In de reis van jongeren uit het bisdom van Breda staat vriendschap met Christus centraal. Het is een vertaling van het thema van de wjd 2011: ‘Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof’ (naar Kol. 2, 7). De uitnodiging om leerling van Christus te worden geldt voor elke generatie opnieuw.

Aanmelden voor de wjd is nog niet mogelijk. Het emailadres voor meer informatie over de wjd vanuit Breda is wjd@bisdombreda.nl

Bisdombedevaart: 22-29 oktober 2011
De bisdombedevaart naar Padua en Assisi vindt plaats van 22 tot 29 oktober 2011. Op de bisdombedevaart naar Padua en Assisi gaat het bisdom op weg in de voetsporen van de heilige Franciscus en de heilige Antonius van Padua met de vraag: ‘Heer, wat wilt Gij dat ik doe?’ Dit was de vraag die de heilige Franciscus van Assisi stelde. Door de Bijbel open te slaan en biddend te lezen kwam hij tot een antwoord.

Aanmelden voor de bisdombedevaart is nog niet mogelijk. U kunt wel al uw belangstelling aangeven voor deze bedevaart via bisdombedevaart@bisdombreda.nl

Vriendschap
Aan beide bedevaarten ligt een thematiek van vriendschap ten grondslag. Christus zegt in het evangelie: “Dit is mijn gebod, dat gij elkaar liefhebt, zoals Ik u heb liefgehad. Geen groter liefde kan iemand hebben dan deze, dat hij zijn leven geeft voor zijn vrienden. Gij zijt mijn vrienden, als gij doet wat Ik u gebied” (Joh. 15, 12-14).

Logo
Zo zijn jong en oud in 2011 samen op weg in het bisdom van Breda. De gezamenlijkheid van de pelgrimstocht wordt benadrukt door de logo’s die voor beide bedevaarten in dezelfde stijl zijn ontwikkeld.

Het logo voor de wjd werd uitgewerkt in de lijn van het internationale logo (zie het bericht op deze site Logo en thema wjd Breda bekendgemaakt)

Het logo voor de bisdombedevaart werd uitgewerkt in de bisdomstijl en met de afbeelding van het kruis van San Damiano (zie op Wikipedia ‘San Damiano’ klik hier).

 

Andere berichten