Download draaiboek NightFever beschikbaar

8 december 2015

De komende dagen wordt er op verschillende plekken in het bisdom van Breda een NightFever georganiseerd. Voor parochies die zich daarbij aan willen sluiten heeft het bisdom van Breda een draaiboek beschikbaar.

Juist een hartelijke ontvangst, de sfeer van gebed en de mogelijkheid om een gesprek te hebben, geven mensen de gelegenheid om God te ontmoeten en troost te vinden.

In het jaar van Barmhartigheid is het organiseren van een NightFever heel toepasselijk. Tijdens een NightFever worden de deuren van de kerk opengezet en mensen hartelijk ontvangen. Er is muziek en mensen worden uitgenodigd om hun vragen en zorgen voor Christus neer te leggen. Dat kan door het neerzetten van een waxinelichtje en het opschrijven van hun zorgen die in de intentiebox voor het Allerheiligste kunnen worden ‘gepost’. Ook is er gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

Wie de sfeer van een NightFever wil komen proeven, kan op 19 december a.s. meedoen in Breda. Dan is er een NightFever van 14.00-16.00 uur voor de Antoniuskathedraal. Vanaf 12.30 uur is de voorbereiding met broodjes en warme koffie. Opgeven voor de voorbereiding kan via E secretariaat@bisdombreda.nl.

Op vrijdagavond 18 december vindt een NightFever plaats in Oosterhout. Deze wordt georganiseerd door de Catharinaparochie, Chemin Neuf en de Protestante Gemeente Oosterhout van 19.00 – 21.30 uur in de H. Catharinakerk, Markt 17 4901 EP Oosterhout. Lees meer in de nieuwsbrief van het vicariaat Breda. Men zoekt nog extra vrijwilligers die mee willen helpen!

Maar eerst is er op vrijdag 11 december een NightFever in de basiliek in Hulst tijdens de kerstmarkt in het centrum van de stad.

(Foto: R. Mangold)

 

Andere berichten