Doopcertificaten uitgereikt in Regio Steenbergen

28 september 2010

Zondag 26 september reikte pastoor Hans van Geel van de regio Steenbergen twee doopcertificaten uit aan ouders van dopelingen. Het was de eerste keer dat hij gebruik maakte van de door het bisdom uitgegeven certificaten.

Het bisdom maakte de certificaten voor het doopsel, de eerste communie en het vormsel speciaal vanwege het project over de sacramenten ‘Tekens van de levende Heer’.

“De ouders van de dopelingen waren erg blij met de certificaten,” vertelt hij desgevraagd. “Ze worden op de kinderkamer gehangen zodat de kinderen een levendige herinnering aan hun doopsel bewaren.” Zelf vindt hij het doopcerticaat erg geslaagd.

Pastoor Van Geel is van plan ook de andere certificaten uit te reiken. “In november vieren we in onze parochie het Vormsel en volgend jaar de Eerste Communie.” Hij heeft één wens: “We zoeken iemand die de namen van de kinderen mooi kan kalligraferen. Hierdoor winnen de certificaten aan uitstraling.”

Ook het pastoraal team van de H. Antoniuskathedraal in Breda maakt gebruik van de certificaten. Daar werden ze op zondag 31 augustus voor het eerst uitgereikt. Klik hier

De certificaten zijn verkrijgbaar bij het bisdom van Breda. Klik hier

De certificaten voor de doop. Bij de certificaten kan een word-bestand worden geleverd, zodat de tekst erop geprint kan worden.

Andere berichten