Digitaal leesrooster Katholieke Bijbelstichting over heilig Jaar van de Barmhartigheid

16 maart 2016

Sinds 8 maart 2016 biedt de Katholieke Bijbelstichting (KBS) een digitaal leesrooster aan. Dit rooster werd tot nu toe alleen in gedrukte vorm verspreid, en heeft dit jaar als onderwerp: het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Zo presenteert het leesrooster een aantal Psalmen met betrekking tot barmhartigheid.

Vernieuwend zijn de korte, dagelijkse inleidingen bij de Bijbelse tekst die de lezer(es) helpen dichter bij het Woord van God te komen. Met dit dagelijks commentaar is de KBS uniek in het landschap van bijbel-websites.

Op 1 januari 2016 is de nieuwe website van de Katholieke Bijbelstichting van start gegaan. De Willibrordvertaling is dé standaardvertaling van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap in het Nederlands taalgebied en
wordt uitgegeven door de Katholieke Bijbelstichting, in nauwe samenwerking met de Vlaamse Bijbelstichting.

De Willibrordvertaling wordt alom gewaardeerd als een vertaling die trouw is aan de grondtekst en die tegelijkertijd een tekst biedt in begrijpelijk hedendaags Nederlands. Op de nieuwe website www.rkbijbel.nl is onder meer de internetversie van de Willibrordvertaling 1975/1984 te raadplegen.

 

Andere berichten