Definitieve groep jongeren naar Sydney bekend

17 december 2007

Op zondag 16 december kwam de definitieve groep jongeren uit het bisdom Breda bij elkaar die volgend jaar afreist naar de Wereldjongerendagen in Sydney, Australië. In totaal zijn er nu, inclusief bisschop Van den Hende, 35 pelgrims uit het bisdom Breda die de reis naar de andere kant van de wereld gaan ondernemen.

Live contact
De jongeren kwamen samen op het kantoor van het bisdom voor een door hen zelf georganiseerde kerstlunch. Na de lunch werden ze overspoeld met informatie over de reis en de voorbereidingen. Er was live contact via internet met een jongere die in Australië woont en betrokken is bij de organisatie daar. Hij riep de jongeren hier in Nederland op om gezamenlijk als vrienden en in gebed toe te werken naar de grote reis.

Stevige discussie
De middag vervolgde met een stevige inhoudelijke discussie over het thema van de Wereldjongerendagen: “Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van Mij getuigen.” Marc Bollerman, jongerenwerker van het bisdom: “Zo’n thema is niet makkelijk voor jongeren in deze tijd, maar als ik het enthousiasme zie waarmee onze groep zich in zo’n thema vastbijt, dan heb ik er veel vertrouwen in dat de reis ook inhoudelijk heel waardevol wordt.”
De middag werd afgesloten met een eucharistieviering in de kapel op het Begijnhof, waarin Remco Babijn en Wiel Wiertz voorgingen, die beiden als priester van Breda de jongeren zullen begeleiden op hun reis.

Stappen op weg
De bijeenkomst van afgelopen zondag is maar een van de stappen op weg naar Sydney. De komende maanden zullen in het teken staan van groepsvorming, actie voeren om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen en inhoudelijke voorbereiding.
Marc Bollerman: “Hoogtepunt van onze voorbereiding wordt een pelgrimstocht die we met de hele groep gaan maken op 24 en 25 mei 2008. We trekken dan vanuit Zeeland naar Breda en bezoeken onderweg diverse bedevaartsplaatsen en parochies.”

Weblog
De inschrijving voor de reis is gesloten. De belevenissen van de groep kunnen worden gevolgd via een weblog: www.wjd2008.web-log.nl.

Andere berichten