‘Deelname aan Stille Omgang een bijzondere ervaring’

12 maart 2010

Zaterdag 20 maart vindt de Stille Omgang te Amsterdam plaats. Vanuit het bisdom van Breda gaan er twee bussen, één vanuit Zeeland en één vanuit de dekenaten Baronie en Markiezaat.

Vanuit het dekenaat Zeeland coördineert deken Paul Verbeek de deelname. “Het is een heel bijzondere ervaring,” vindt hij. “We vertrekken bij het dekenaal centrum in Heinkenszand. In Amsterdam aangekomen, vieren we eerst de eucharistie in de Obrechtkerk. Na deze mooie viering lopen we midden in de nacht in stilte met duizenden pelgrims door hartje Amsterdam.”

“Deze gewijde stilte roept reacties op bij, laat ik het zo zeggen, ‘Amsterdam by night’. De tocht is confronterend voor beide kanten. Na de tocht keren de Zeeuwen terug naar Heinkenszand. Bij terugkeer branden de lichten in de ontvangstkamer van het dekenaal centrum. Daar drinken we een kop koffie of thee met een koek. Zo ervaren we verbondenheid en gastvrijheid op onze eigen plek.”

Voor informatie over de achtergronden van de Stille Omgang klik hier of  op de website van het Gezelschap van de Stille Omgang

Voor de dekenaten van Het Markiezaat en de Baronie kunt u zich aanmelden bij:  basiliek@ipv-oudenbosch.nl
Voor Zeeland: dek.zeeland@bisdombreda.nl

 

Andere berichten