Deel 7 Bijbelcursus Marcusevangelie met bisschop Liesen gepubliceerd

2 juni 2022

De video-opnamen van de zevende avond van de Bijbelcursus die bisschop Liesen geeft over het Marcusevangelie is gepubliceerd op het YouTubekanaal van het bisdom Breda. Op maandag 30 mei vond de cursusavond plaats in Hoeven.

Tijdens de avond pakte de bisschop draad op bij het laatste gedeelte van hoofdstuk 6. Daarna vervolgde hij met het zevende en achtste hoofdstuk en belandde in hoofdstuk negen. Opvallend is hoe de evangelist Marcus in de opbouw van het evangelie manieren gebruikt om zich tot de lezer te richten. Iemand uit Jezus’ tijd was bij de verschillende beschreven gebeurtenissen aanwezig en kon ervaren wie Jezus was. Maar wie in andere tijden de hoofdstukken leest, kan in het evangelie een opbouw ontdekken die erop wijst dat Jezus iets wil duidelijk maken met wanneer en hoe hij mensen geneest. Hier gaat de bisschop interactief op in.

Verdiepingsvragen
Van de cursusavond zijn twee video’s gemaakt. Tijdens de gehele cursus kunnen deelnemers en online volgers verdiepingsvragen insturen. Deze vragen worden in de opvolgende avonden behandeld. Hiervoor kan het contactformulier (onderaan deze pagina) worden gebruikt. Dit contactformulier is alleen gedurende de cursus actief.

  • De achtste cursusavond wordt gehouden op maandag 20 juni in de Johanneszaal van Priester- en diakenopleiding Bovendonk te Hoeven.
  • Alle opnamen van de cursusavonden worden verzameld op deze afspeellijst.
  • Voor meer informatie en inschrijven bezoek de website van het Sint Franciscuscentrum.

 

Andere berichten