De stille tijd voor Kerst: een gelovig ‘steuntje in de rug’

2 november 2009

Pastorale beroepskrachten en parochies in het bisdom hebben afgelopen week informatiefolder ontvangen over ‘De stille tijd voor Kerst’. Dit zijn enkele bijzondere dagen voorafgaand aan Kerstmis, die dit jaar voor het eerst worden georganiseerd door bisschop Van den Hende en Conferentiecentrum Bovendonk.

In de begeleidende brief schrijft de bisschop: “Het is goed om op weg naar het feest van Kerstmis enkele dagen stil te worden en stil te staan bij de betekenis van Kerstmis. Het is de boodschap van Gods vrede en licht voor onze wereld. God is mens geworden in Jezus Christus om ons leven te delen en ons te verlossen.”

‘De stille dagen voor Kerst’ beogen het gelovig toeleven naar Kerstmis, in goede sfeer. Deelname geldt voor de gehele periode. Daardoor krijgt het geheel de vorm van een retraite.

“Niet alleen willen we gedurende deze dagen inhoudelijk stil staan bij het Kerstfeest. Voor veel mensen zijn de kerstdagen letterlijk stille dagen. We denken met name aan hen die alleen zijn, zoals mensen van wie de partner is overleden en die de feestdagen dit jaar alleen doorbrengen. Voor hen is het programma op weg naar Kerstmis, tevens bedoeld als een gelovig ‘steuntje in de rug’, in een sfeervol samenzijn met anderen,” aldus bisschop Van den Hende in zijn brief.

Voor personen die de deelnamekosten niet geheel op kunnen brengen, is een financiële ondersteuning mogelijk. Meer informatie hierover kan verkregen worden bij Conferentiecentrum Bovendonk.

De stille dagen voor Kerst’ vinden van 21 tot en met 24 december plaats in Centrum Bovendonk te Hoeven.

Download de flyer. Klik hier

Zie ook het bericht op deze site ‘Bisschop en Conferentiecentrum Bovendonk organiseren samen: De stille dagen voor Kerst’. Klik hier

 

Andere berichten