Dagbedevaart en driedaagse (zorg)bedevaart naar Beauraing

17 maart 2023

Na jaren van coronabeperkingen ziet het Beauraing Comité Pro Maria, afdeling bisdom Breda weer kans om een een driedaagse (zorg)bedevaart te houden naar het heiligdom in het Belgische Beauraing. Deze wordt gehouden in het weekend van 17, 18 en 19 juni 2023. Ook is het mogelijk om op zondag 18 juni één dag op bedevaart mee te gaan. Vicaris Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel gaan mee als pastorale leiding.

De bedevaart vanuit het bisdom Breda naar Beauraing wordt voor de 76e keer gehouden. Naast pastorale begeleiding zal er ook medische en verpleegkundige zorg worden geboden. De bedevaartsdagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom. De organisatie van de bedevaart kijkt er naar uit om het heiligdom weer met veel mensen te kunnen bezoeken. “Veel pelgrims hebben het gemist. We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken dit mogelijk.”

Tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 verscheen Maria 33 maal aan vier meisjes en één jongen. Tijdens een van de laatste verschijningen, op 29 december 1932 zien de kinderen tussen de geopende armen van Maria een in lichtstralen gehuld hart. Daarom spreekt men in Beauraing over Maria als ‘Moeder met het gouden hart’. De bisschop van Namen, mgr. André Marie Charue erkende de verschijningen in 1943. Beauraing behoort tot de door de Kerk erkende bedevaartsoorden.

Andere berichten