Dagbedevaart en driedaagse bedevaart naar Beauraing

11 april 2024

In het weekend van 8, 9 en 10 juni 2024 houdt de Bredase afdeling van Beauraing Comité Pro Maria de jaarlijkse bedevaart naar het heiligdom in het Belgische Beauraing. Vanuit het bisdom Breda kunnen pelgrims opstappen in Zevenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom voor een dagbedevaart en en drie-daagse verzorgde bedevaart. Vicaris Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel gaan mee als pastorale leiding.

De bedevaart vanuit het bisdom Breda naar Beauraing wordt voor de 77e keer gehouden. Naast pastorale begeleiding zal er ook medische en verpleegkundige zorg worden geboden. De bedevaartsdagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom.

De organisatie van de bedevaart kijkt er naar uit om het heiligdom weer met veel mensen te kunnen bezoeken. “Tegenwoordig leven veel mensen in een wereld die oppervlakkig is en gejaagd. We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken stilte, rust, inkeer en bezinning mogelijk.”

Tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 verscheen Maria 33 maal aan vier meisjes en één jongen. Tijdens een van de laatste verschijningen, op 29 december 1932 zien de kinderen tussen de geopende armen van Maria een in lichtstralen gehuld hart. Daarom spreekt men in Beauraing over Maria als ‘Moeder met het gouden hart’. De bisschop van Namen, mgr. André Marie Charue erkende de verschijningen in 1943. Beauraing behoort tot de door de Kerk erkende bedevaartsoorden.

Andere berichten