Conferentie De Missionaire parochie uitgesteld wegens coronavirus

10 maart 2020

De conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ wordt uitgesteld. Dit heeft de organisatie van de conferentie besloten om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Op de conferentie werden duizend bezoekers verwacht.

De organisatie betreurt de beslissing maar wil dat deelnemers onbezorgd aan de conferentie kunnen deelnemen. Woordvoerder Marc de Koning: “De thematiek van de conferentie leeft enorm in de kerk. De tickets waren begin dit jaar al uitverkocht. Uit heel Nederland en Vlaanderen stroomden de aanmeldingen binnen. Dan valt zo’n beslissing zwaar.” Wanneer de conferentie zal worden ingehaald, wordt op korte termijn duidelijk. De Koning: “De adviezen van het RIVM en de actuele beleidslijn van de Veiligheidsregio zijn leidend. Ook zijn we in overleg met onze partners, leveranciers en sprekers.”

De Canadese priester James Mallon, auteur van de internationale bestseller ‘Divine Renovation’ (‘Als God renoveert’) stond als hoofdspreker geboekt. Ook zijn team ondervindt de gevolgen van het coronavirus. Een soortgelijke conferentie in Halifax die in juni 2020 gepland stond, wordt voorlopig uitgesteld.

Andere berichten