Concert en loterij voor het goede doel (Vastenestafette)

10 april 2019

Vier jonge vrouwen uit Axel organiseerden op vrijdag 5 april 2018 een benefietconcert voor de Vastenactie in Zuiddorpe. “Het concert vond plaats in het gemeenschapshuis ‘Het Kaaike’ in Zuiddorpe,” vertelt kapelaan Jochem van Velthoven. “Er zong een gelegenheidskoor met mensen uit verschillende plaatsen uit de omtrek, zoals Lamswaarde, Terneuzen en Zuiddorpe zelf. Daarna bespeelden enkele parochianen de piano.”

Naast dit concert organiseerde de jongeren ook een quiz. “Ze hadden de vragen ontleend aan de website van de Vastenactie,” aldus Jochem. “De vragen gingen allemaal over water. Zo vroegen ze bijvoorbeeld welke ziekten veroorzaakt worden door het drinken van vervuild water.” De hoofdprijs bestond uit twee flessen drinkwater met een waterkan.

Het hoogtepunt van de avond vormde de loterij. “De jongeren hebben zelf de prijzen verzameld en ze verkochten loten. Er waren veel prijzen, zodat de meeste mensen met een kleine prijs naar huis gingen. Maar ook degenen die geen prijs wonnen gingen tevreden naar huis,” aldus Jochem. “Bij de uitgang konden de deelnemers aan de quiz en loterij nog donatie doen,” vertelt hij. “Ik vertrouw op een mooie opbrengst.”

(Foto: Bisdom Breda)

Andere berichten