Bredase priesterstudenten Ariënkonvikt verhuizen naar Breda

13 april 2010

De twee priesterstudenten van het bisdom van Breda die op het Ariënkonvikt wonen, zullen bij het einde van het huidige studiejaar verhuizen naar Breda. De verhuizing wordt ingegeven door de sluiting van het Ariënskonvikt aan het eind van het studiejaar 2009-2010.

De studenten zullen gaan wonen op een daartoe voorlopig bestemde verdieping in het pand aan de Veemarkstraat 46. Het deel voor de studenten is afgescheiden van de woon- en werkruimtes van de bisschop en heeft een eigen ingang. De priesterstudenten zullen in Breda gaan wonen en studeren. De studenten zullen hun studies vervolgen aan de Faculteit Katholieke Theologie locatie Utrecht. De rector van Bovendonk, drs. N. Schnell, zal tevens de rector zijn van de priesterstudenten in Breda.

Van bisdomzijde is hiermee een praktische oplossing bereikt. De ruimtes in het bisschopshuis die de studenten zullen betrekken, waren eerder bestemd voor huishoudelijk personeel en behoeven nauwelijks aanpassing.

Het bisdom benadrukt de voorlopigheid van de voorziening. Het zoekt op termijn een meer structurele oplossing voor priesterstudenten afkomstig uit het bisdom van Breda.

Andere berichten