Blijvende belangstelling voor de WJD

13 september 2016

Op dinsdag 6 september verzorgde het radio-programma Eigenwijs op Radio Zuidwest FM, Bergen op Zoom en een uitzending over de Wereldjongerendagen. Zuidwest FM is de lokale zender voor de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Ramon Roks en Martijn de Weert  spraken enthousiast over hun ervaringen.

Ramon Roks (afkomstig uit Roosendaal) en Martijn de Weert (Bergen op Zoom) vertelden over hun belevenissen. Beiden namen deel aan de reis die door de bisdommen Breda en Rotterdam georganiseerd was. Voor Martijn vormde het voorprogramma in de eerste week het hoogtepunt. Hij vertelt hoe hij juist in de stilte God ervaart. Ramon was getroffen door de toespraak van paus Franciscus. De paus wijst van zichzelf af. Het gaat niet om hem, maar om Jezus Christus. Hij daagt de jongeren uit om, vanuit de relatie met de Heer, de wereld in te gaan.

Op vrijdag 9 september sprak Fredi Hagedoorn op Zuidwest tv kort over haar ervaringen in Krakau. Fredi is pastoraal werkster in de Lieve Vrouweparochie te Bergen op Zoom en jongerenwerkster in het bisdom Rotterdam. Zij was dit jaar als lid van de kerngroep nauw betrokken bij de organisatie. Zij vertelde over de saamhorigheid die je op de Wereldjongerendagen ervaart, wanneer je met 2,5 miljoen gelovige jongeren samen bent om het geloof te vieren. Zij toonde een korte film van de avondwake welke door Jong Katholiek geproduceerd is.

Ook na thuiskomst gaan de WJD verder. (Foto: R. Mangold)

 

Andere berichten