Bisschoppenconferentie bidt voor slachtoffers Parijs

14 november 2015

De Nederlandse Bisschoppenconferentie reageert geschokt en bedroefd op de gebeurtenissen van vrijdag 13 november in Parijs, waarbij naar schatting meer dan120 mensen omkwamen door terreuraanslagen in de stad. Veel meer mensen raakten gewond, van wie een aantal zich in kritieke toestand bevindt. In Frankrijk is de noodtoestand uitgeroepen. Acht daders kwamen om het leven.

De bisschoppen bidden voor de slachtoffers en voor hun nabestaanden, maar ook voor Frankrijk, dat het land na deze nacht van terreur de kalmte mag bewaren en in wijsheid en rust een weg mag vinden om de rust en de vrede te kunnen herstellen.

‘Het is afschuwelijk dat terroristen de wapens oppakken om onschuldige mensen te vermoorden. Dat is gruwelijk en op geen enkele manier te rechtvaardigen. Tegelijk is het goed om zoals de Franse regering ook zegt, te proberen de kalmte te bewaren en niet toe te geven aan wraakgevoelens waardoor de situatie nog verder zou worden gedestabiliseerd. Want dit is het waar de terroristen op uit zijn. We vragen de Nederlandse gelovigen dit weekend, ook in de voorbeden tijdens de vieringen, met ons mee te bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en Frankrijk,’ aldus de voorzitter van bisschoppenconferentie, kardinaal Eijk.

 

Andere berichten