Bisschoppen schrijven brief bij ‘Heilig Jaar van de Barmhartigheid’

16 september 2015

‘Barmhartig als de Vader’. Dat is de titel van de brief die de Nederlandse bisschoppen hebben geschreven bij gelegenheid van het ‘Heilig Jaar van de Barmhartigheid’.

Dit Heilig Jaar zal beginnen op 8 december 2015, de vijftigste verjaardag van de afsluiting van het Tweede Vaticaans Concilie en wordt afgesloten op 20 november 2016 (Hoogfeest van Christus, Koning van het Heelal). In hun brief, die op 15 september binnen de Nederlandse bisdommen wordt verspreid, diepen de bisschoppen de thematiek van het ‘thuiskomen bij God’ uit.

Tegelijkertijd met de brief ontvangen de parochies een model voor een viering van de Barmhartigheid. Het gaat om een Woorddienst met aanbidding van het Heilig Sacrament, waarbij tijdens de aanbidding gelegenheid is voor het ontvangen van het sacrament van Gods barmhartigheid, de biecht.

Verder wordt er gewerkt aan diverse materialen ter ondersteuning van dit Heilig Jaar en aan catechetische, diaconale en interreligieuze impulsen op het terrein van de barmhartigheid. Binnenkort gaat de website www.heiligjaarvandebarmhartigheid.nl online waarop de verschillende materialen verzameld worden en andere initiatieven en nieuws met betrekking tot dit Heilig Jaar een plek krijgen.

Andere berichten