Bisschoppen bidden voor slachtoffers aanslag

20 december 2016

De Nederlandse Bisschoppenconferentie is geschokt en bedroefd door de brute aanslag in Berlijn gisteren, waarbij velen omkwamen en nog meer mensen gewond raakten door een vrachtwagen die op hen in reed tijdens de Kerstmarkt. “Wij bidden voor de slachtoffers en ook voor hun nabestaanden die een moeilijke en buitengewoon verdrietige Kerstmis tegemoet gaan.”

“Zij zijn helaas niet de enige slachtoffers die in het afgelopen jaar te maken kregen met terroristisch geweld. Voor veel meer mensen geldt dat ze dit jaar in rouw en verdriet gaan afsluiten.” De Nederlandse Bisschoppenconferentie vraagt om gebed voor al deze mensen, speciaal met Kerstmis.

“Terrorisme en geweld staan haaks op de vrede van Kerstmis want de geboorte van Christus heeft ons de goedheid en mensenliefde van God leren kennen (Titus 3, 4). In het licht van Kerstmis zijn wij geroepen om erfgenamen te zijn van deze liefde. In woord en daad mogen wij bouwen aan een beschaving van liefde, begeleid door aanhoudend gebed om vrede voor alle mensen,” aldus de voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, bisschop Van den Hende.

Andere berichten