Bisschop Van den Hende sluit WJD-weblog af

21 juli 2008

Met de WJD-viering met de paus op zondag 20 juli zijn de Wereldjongerendagen ten einde gekomen. Dat betekent dat ook het weblog van bisschop Van den Hende is afgesloten. De bisschop reist maandag 21 juli terug naar Breda. In zijn laatste bijdrage schrijft hij over de wake op zaterdagavond en de grote WJD-mis met de paus op zondagochtend.

Madrid
De afsluiting van de WJD is tevens een aanleiding om vooruit te kijken. “Aan het einde van de viering maakte de paus bekend dat in 2011 de WJD zullen worden georganiseerd in Spanje, in Madrid. De vele jongeren uit Spanje lieten prompt van zich horen door te schreeuwen en met hun vlaggen te zwaaien. Vanuit Breda is de reis in 2011 dus een stuk korter. Hopelijk zullen onder meer om deze reden veel jongeren uit ons land deelnemen aan de WJD!” schrijft de bisschop in zijn weblog.

Nieuw begin
“In de hal van de lobby van het hotel vindt momenteel de persconferentie plaats van de Spaanse bisschoppenconferentie over de WJD 2011 in Madrid. Zo vormt het einde van de WJD ook weer een nieuw begin.”

WJD-kazuifel
De kazuifel die de bisschoppen op Randwick Racecourse droegen mocht men na afloop meenemen. “Het rode kazuifel met de afbeelding van de duif kan heel goed gebruikt worden bij een terugkomviering in ons bisdom,” aldus de bisschop.

Lees het weblog van de bisschop op www.bisschopvandenhendewjd.web-log.nl!


De kazuifel met op de achterkant de duif en op de voorkant het ‘southern cross’ dat ook voorkomt in de vlag van Australië. (Foto: bisdom Breda)

 

Andere berichten