Bisschop Liesen viert eerste lustrum als bisschop van Breda

31 januari 2017

Op 28 januari 2012 nam bisschop Liesen plaats op de cathedra van het Bisdom Breda en werd hierdoor bisschop van Breda. Bisschop Liesen vervult dit ambt nu vijf jaar. De medewerkers van het bisdomkantoor stonden tijdens een korte bijeenkomst op 30 januari stil bij dit jubileum.

Vicaris Paul Verbeek sprak namens het bisdom de bisschop kort toe. Verbeek typeerde bisschop Liesen als de exegeet die zorgvuldig alle woorden weegt voordat hij tot een uitspraak komt. Hij bood de bisschop een karaf aan, waarin het logo van het bisdom is verwerkt.

Bisschop Liesen bedankte de aanwezigen. Hij vertelde dat hij zich thuis voelt in het bisdom. Hij memoreerde dat hij als zeventienjarige was vertrokken en na 33 jaar naar Noord-Brabant terugkeerde. “Hoewel ik uit Oosterhout kom, kende ik hier alleen mijn eigen familie nog maar. Als ik over thuis sprak bedoelde ik hen. Nu, na vijf jaar bisschop te zijn in Breda, mag ik zeggen dat ik me deel voel uitmaken van de familie van het hele bisdom. Ik heb vertrouwen gekregen en kan vertrouwen geven.”

(Foto: Ramon Mangold)
20151018_Breda_Huwelijkszondag_©RamonMangold_11_500pix

Andere berichten