Bisschop Liesen opent in Hoeven tentoonstelling ‘Katholiek Brabant’

17 januari 2018

Bisschop Liesen opende op 12 januari 2018 de fototentoonstelling ‘Katholiek Brabant’ een weergave van het katholiek leven in de eenentwintigste eeuw. Het zijn foto’s van fotograaf Ramon Mangold. De expositie is te bezichtigen in de gangen van conferentiecentrum Bovendonk te Hoeven tot Pasen 2018 met mogelijkheid van verlenging. De tentoonstelling loopt deels parallel met een expositie van het werk van Ramon Mangold in het Museum van Religieuze Kunst in Uden. Deze eindigt op 31 januari 2018.

Bij de opening van de tentoonstelling in Hoeven vertelde Ramon Mangold hoe hij als student van Zeeuwse huize in Noord-Brabant tien jaar geleden in contact was gekomen met een levende Kerk. Hij herinnerde zich de gastvrijheid waarmee men hem ontving. Hij overhandigde het boek ‘Katholiek Brabant: een kleurrijk volksgeloof’ aan bisschop Liesen.

Bisschop Liesen bedankte Ramon Mangold voor de wijze waarop hij in de vieringen aanwezig was en steeds het goede moment wist te fotograferen. De bisschop waardeerde de discrete en biddende wijze waarop Ramon Mangold in de vieringen aanwezig is.

Men kan de foto’s bekijken tijdens de openingsuren van Centrum Bovendonk, op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

Het boek ‘Katholiek Brabant: een kleurrijk volksgeloof’ van Ramon Mangold verscheen bij bij Berne Media. Het project startte bij de bisschopswijding van bisschop Van den Hende in november 2006. In het boek staan verschillende foto´s van gebeurtenissen in het Bisdom Breda, zoals de bedevaart naar Polen in 2014, de uitvaart van bisschop Muskens en de installatieviering van bisschop Liesen in januari 2012. Ramon Mangold won voor zijn werk de Zilveren Camera.

Andere berichten