Bisschop en Conferentiecentrum Bovendonk organiseren samen: ‘De stille dagen voor Kerst’

28 september 2009

Conferentiecentrum Bovendonk te Hoeven en de bisschop van Breda organiseren dit jaar voor het eerst enkele unieke dagen voorafgaand aan Kerstmis. ‘De stille dagen voor Kerst’ vinden plaats van 21 tot en met 24 december en bieden een geheel verzorgd programma.

‘De stille dagen voor Kerst’
De bisschop van Breda, mgr. Van den Hende, heet de gasten aan het begin van de dagen welkom en is ook de dagen daarna nauw betrokken bij het programma. Het programma bestaat uit lezingen, bezinning, zang, vieringen en ook gezellig samenzijn. Dit wordt volledig ondersteund door Conferentiecentrum Bovendonk, dat zal zorgdragen voor de overnachtingen en alle maaltijden.

Bovendonk
De rust die het gebouw van Bovendonk uitstraalt, geeft een weldadige basis aan het verblijf. Het programma en de gastvrijheid van Bovendonk staan garant voor een sfeervol en gelovig toeleven naar Kerstmis. Deelname geldt voor de gehele periode. Daardoor krijgt het geheel de vorm van een retraite.

Het programma in een notendop
Bisschop Van den Hende heet iedereen persoonlijk welkom aan het begin van de sfeervolle dagen. In de ‘Stille dagen voor Kerst’ staan we stil bij Kerstmis in beeld, woord én geluid. We kijken naar de kerststal en de figuren ervan. We laten ons inspireren door iconen. We lezen en vergelijken in de Bijbel de verhalen over de geboorte van de Heer. Wat zegt de Bijbel ons nu in deze tijd? Ook luisteren we naar kerstliederen en het ontstaan ervan. We vieren en zingen samen in de sfeer van de kersttijd. Geheel in kerstsfeer is een mooie excursie voorzien in de omgeving.

Praktische informatie
Het programma vindt plaats in het Conferentiecentrum Bovendonk. De prijzen variëren van een kleine € 200,= tot een kleine € 300,=, afhankelijk van de gekozen hotelaccommodatie. Hierin is het volledige programma vervat met lezingen, excursies, overnachtingen, alle maaltijden en koffiepauzes. Inschrijvingen en bestellen van gratis foldermateriaal: tel. 0165-507550 of per email info@bovendonk.nl

Andere berichten