Bisdombedevaart naar Polen zaterdag 25 oktober: fotoverslag (dag 8)

26 oktober 2014

Zaterdag 25 oktober was de tweede en laatste reisdag van de terugreis vanuit Polen. ’s Ochtends stapten de pelgrims in alle vroegte in de bussen die bij het hotel in Friedrichroda (Duitsland) om 8.00 uur gereed stonden voor vertrek.

In Duisburg was een warme maaltijd voorzien. Vanwege drukte op de snelweg liep de reis wat uit, waardoor de reis al weer snel hervat moest worden richting Kevelaer. Daar vierden de pelgrims de eucharistie in de basiliek. Aan het eind van de eucharistieviering zegende bisschop Liesen alle tijdens de bedevaart meegebrachte devotionalia. Hij zegende daarbij ook de bisdomkaarsjes die achterin de kerk klaarstonden en die de pelgrims aan het eind van de viering uitgereikt kregen. De kaarsjes tonen het logo van Maria Tenhemelopneming. Ze zijn een tastbare herinnering aan de bedevaart en mogen het gebed van de bedevaart in de huizen van de pelgrims voortzetten.

Met de eucharistieviering in Kevelaer sloten de pelgrims in gezamenlijkheid de bisdombedevaart 2014 af. Na de viering werd tot slot een groepsfoto gemaakt op de trappen van de basiliek van Kevelaer.

Alle foto’s: Ramon Mangold.

Rozenkransgebed in de bus op de terugreis.

In de basiliek van Kevelaer sloten de pelgrims de bedevaart 2014 af.

Andere berichten