Bisdom presenteert Paulusnoveen in kathedraal

25 januari 2009

In de kathedraal van Breda werd op zondag 25 januari, het feest van Paulus’ bekering, een Paulusnoveen gepresenteerd. De noveen werd samengesteld door bisschop Van den Hende vanwege het Paulusjaar dat de Rooms-katholieke Kerk wereldwijd viert.

De noveen is een klein boekje om gedurende negen dagen met Paulus in geloof op weg te kunnen gaan. De Paulusnoveen (negendaagse) heeft voor iedere dag een kleine inleiding, gedeelte(n) uit de bijbel en een gebed.

Komen tot gebed
De Paulusnoveen is een uitnodiging om te komen tot gebed en lezing van de H. Schrift, je te laten raken door het geloofsgetuigenis van Paulus en ook anno 2009 als gelovige het geloof in de Heer te bewaren en te verdiepen en meer tot gebed te komen, het gesprek met God.

Luisteren en leren
De apostel Paulus werd geboren tussen het jaar 7 en 10 na Christus, ongeveer 2000 jaar geleden. Het initiatief om van 28 juni 2008 tot 29 juni 2009 een Paulusjaar te houden komt van paus Benedictus XVI.

De paus zei in zijn homilie op 28 juni 2008: “Voor ons is Paulus niet een figuur van het verleden die we ons met eerbied herinneren. Paulus is eveneens onze leraar, ook nu is hij voor ons een apostel en heraut van Jezus Christus”.

Het Paulusjaar is ingesteld om te luisteren naar Paulus en ook vandaag van hem te leren. Paus Benedictus: “Laten we ons niet alleen afvragen wie Paulus was, maar vooral de vraag stellen: wie ís Paulus, wat zegt hij mij?”

Verzending
De noveen wordt deze week verstuurd aan pastorale beroepskrachten in het bisdom van Breda. Exemplaren van de Paulusnoveen kunnen tegen betaling van verzend- en administratiekosten worden besteld bij het bisdom, T 076 5223444, E secretariaat@bisdombreda.nl. Voor bestellingen buiten het bisdom wordt per boekje € 0,25 in rekening gebracht plus verzend- en administratiekosten.

Klik hier voor de Paulusnoveen.

 

Andere berichten