Bisdom Nieuwsbrief juni 2021: Bronnen van levend water

15 juni 2021

“Als Jezus het woord neemt, betekent dit onmiddellijk een nieuw perspectief, een persoonlijke uitnodiging tot een blijvende, heilzame verandering van iemands leven of situatie.” Dat schrijft bisschop Liesen in het voorwoord van de Bisdom Nieuwsbrief die vandaag verschijnt.

In de nieuwsbrief is onder meer een interview te lezen met Norbert Schnell die op 1 juli 2021 afscheid neemt als rector van priester- en diakenopleiding Bovendonk. In het interview spreekt hij onder meer over het priesterschap. Dat betekent dat je “oog hebt voor iedere individuele mens en hem of haar echt kent en liefhebt, ook in zijn of haar noden. Het zielenheil van de mensen staat centraal. Als priester ben je geen ambtenaar, maar dienaar van de vreugde.”

Verder is er aandacht voor het 50-jarig bestaan van Emmaus Langeweg. Ter gelegenheid hiervan bezocht redacteur Hans de Jong namens het Bisdom Breda het voormalige klooster waar de Emmausbeweging in 1971 het stokje overnam van de kapucijnerorde. In een interview met coördinator Fred Huneker, komt onder meer de geschiedenis, het gedachtegoed en de noden van kwetsbaren in deze tijd aan de orde.

Via de videorubriek kan onder meer een kort interview met rector Patrick Kuipers en het Geloofsgesprek van KRO-NCRV met zuster Maria van Jesse worden teruggekeken. In de online PDF-versie van de nieuwsbrief zijn verschillende teksten en afbeeldingen aanklikbaar. Hiermee kan rechtstreeks worden doorgeklikt naar online artikelen, video’s en foto’s. De papieren versie wordt over een aantal dagen verzonden.

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 1 oktober 2021.

 

Rector: Norbert Schnell: “Als priester ben je geen ambtenaar, maar dienaar van de vreugde.”

Andere berichten