Bisdom Breda publiceert Analecta Supplement 2013-2019

17 augustus 2021

Deze week is het supplement verschenen van de Analecta van het Bisdom Breda. Het bestrijkt de periode 2013 tot en met 2019 en bevat onder andere officiële documenten en bisschoppelijke brieven. Het gaat om een supplement, omdat er sinds 2012 geen Analecta meer waren gepubliceerd.

Bij de samenstelling zijn verschillende diensten van het bisdomkantoor betrokken geweest. Het voorwoord wordt verzorgd door vicaris-generaal Harrie Lommers. Hij schrijft: “Teruglezen wat gebeurd is, ook op het vlak van bestuur en beleid, verbindt het verleden met het heden en waarborgt continuïteit. Bij het doorbladeren van deze Analecta: Supplement 2013-2019 vindt de lezer als het ware een kroniek van het traject dat het bisdom Breda de afgelopen jaren heeft afgelegd.”

Het supplement is hier te downloaden en is ook beschikbaar via het extranet van de bisdomwebsite. Momenteel wordt ook werk gemaakt van de Analecta van 2020. De bedoeling is dat deze publicatie, die gerust het geheugen van het bisdom genoemd mag worden, weer frequenter zal verschijnen.

Andere berichten