Bisdom Breda lanceert nieuwe website

18 augustus 2023

Het bisdom Breda lanceert een geheel vernieuwde website. De website is voortaan te vinden via www.bisdombreda.nl. (Voorheen: www.bisdomvanbreda.nl) Met de nieuwe website wil het bisdom meer ruimte geven aan de beleving van de bezoeker aan de website. Zo wordt er meer gebruik gemaakt van themapagina’s en zijn onderdelen van het bisdom beter en sneller vindbaar.

De website is ontworpen door Webheld en maakt gebruik van moderne webtechnieken die zorgen voor een soepele en intuïtieve navigatie. Dit betekent dat bezoekers uit verschillende doelgroepen prettiger door de verschillende secties kunnen bladeren en gemakkelijker relevantie informatie kunnen vinden.

Met de nieuwe website zijn achter de schermen ook een aantal problemen opgelost. Deze variëren van het gebruik van het woordje ‘van’ in de domeinnaam tot en met de laadtijd van de website. Ook is het gelukt om het oude nieuwsarchief weer te raadplegen. Dat gaat weer terug tot 2006 in plaats van 2020. Het is mogelijk dat bezoekers stuiten op links die (nog) niet werken. In de meeste gevallen zijn deze bekend. In de komende periode zullen deze worden hersteld.

Binnenkort wordt de website ook uitgebreid met nieuwe functies. Met het oog op het nieuwe werkjaar 2023-2024 zullen ook de themapagina’s en de overige inhoudelijke pagina’s verder worden bijgewerkt.

  • Vragen en opmerkingen over de nieuwe website zijn welkom via het contactformulier.

Andere berichten