Bijpraatavond met docenten en directeuren onderwijs

12 april 2010

Het bisdom van Breda organiseerde op donderdag 8 april een bijpraatavond voor directies en docenten godsdienst/levensbeschouwing van het voortgezet onderwijs. Op de avond werd informatie gegeven over alle activiteiten die het bisdom wil doen in het schooljaar 2010-2011, waaraan studenten en/of docenten kunnen deelnemen.

Jongerenwerker Femke Timmermans maakte de aanwezigen enthousiast over de Wereldjongerendagen in Madrid en de Taizé-ontmoeting in Nederland. Van 28 december 2010 tot 1 januari zullen in Rotterdam naar verwachting 25.000 jongeren uit heel Europa gezamenlijk de dagen rond de jaarwisseling vieren. De broeders van Taizé houden in april informatiebijeenkomsten over deze internationale jongerenontmoeting. In de H. Antoniuskathedraal in Breda wordt op zondag 18 april het spits afgebeten (klik hier).

Peter Hoefnagels gaf informatie over de vastenestafette. De bisschoppelijke gedelegeerde Martina Meul vertelde over het kloosterweekend van dit jaar en het komende jaar en gaf ook informatie over de Alphacursus. En tenslotte sprak de bisschop enthousiast over de pelgrimage naar Padua en Assisi in oktober 2011.

Opvallend was de grote belangstelling en de positieve feedback van de aanwezigen, die actief betrokken waren in het geven van goede tips om de slaagkansen van deze activiteiten in het onderwijs te verhogen en de lijnen tussen het bisdom en het onderwijs te versterken.

Andere berichten