‘Betrek de Boodschap op je leven’

6 september 2016

“Het is belangrijk dat een Evangelietekst op de een of andere manier betekenis krijgt voor het leven van alle dag. Het Evangelie mag niet enkel een mooie gedachte zijn, maar wil geleefd worden, ook als de het woord moeilijk en weerbarstig is.” Dit zegt rector Norbert Schnell van Bovendonk. Hij werkt vanuit het bisdom Breda mee aan ‘De Boodschap’ op katholiekleven.nl.

Direct naar de kern
“Het was een mooie ervaring om mee te doen,” vertelt rector Schnell. “Het was niet zo gemakkelijk, omdat er een aantal filmpjes tegelijk werden opgenomen en je dus in vrij korte tijd toch hele verschillende gedachten moet verhalen. Omdat de boodschap maar zo’n twee minuten mag duren, word je gedwongen om direct tot de kern te gaan. De mensen kunnen de Bijbelteksten weliswaar nalezen, maar de boodschap moet in principe ook zonder de Bijbeltekst te verstaan zijn. Dat is een hele uitdaging.”

Roeping breed te verstaan
De Boodschap van zondag 4 september (23ste zondag, jaar C) gaat over de navolging van Christus. Een rector van een priesteropleiding en diakenopleiding heeft daar natuurlijk dagelijks mee te maken. Maar roeping is breed te verstaan. Rector Schnell: “God roept ieder mens persoonlijk. Voor iedereen heeft Hij een taak. Je roeping kun je op verschillende manieren op het spoor komen: door naar je hart te luisteren, door gesprekken met anderen, door gebed, doordat je geraakt wordt door een bepaalde nood, maar ook door regelmatig naar het Woord te luisteren.”

 

Andere berichten