Belavonden jongerenpastoraat voor wjd-promotie

26 januari 2011

Enkele jonge vrijwilligers die betrokken zijn bij het jongerenpastoraat van het bisdom organiseren avonden om gezamenlijk te bellen naar tiener- en jongerengroepen. Zij bellen met de vraag of zij een keer langs mogen komen om de tieners en jongeren te vertellen over de wereld jongerendagen (wjd).

Wjd en vriendschap
De tiener- en jongerengroepen zijn belangrijk binnen het jongerenpastoraat en ook een doelgroep in de werving van wjd-deelnemers. Om de tieners en jongeren bekend te maken met de wjd ontwikkelt het jongeren pastoraat een avondvullend programma over de wjd en vriendschap. Vriendschap is het thema van de Bredase reis naar de wjd.

Contact onderhouden
Het bellen heeft ook als doel het contact met de groepen te onderhouden. Naast de tiener- en jongerengroepen worden ook jongerenkoren telefonisch benaderd. Daarmee wordt het adressenbestand geüpdate en tevens gevraagd of ook daar de wjd gepromoot kan worden. Het speciale wjd-lied wordt daarvoor ingezet.

Gezamenlijk bellen
Het jongerenpastoraat organiseert de gezamenlijke belavonden, omdat bellen beter werkt dan enkel contact via e-mail of brieven en gezamenlijk bellen gezelliger is.

Tiener- en jongerengroepen en jongerenkoren die geïnteresseerd zijn kunnen ook zelf de telefoon pakken en bellen met de medewerkers van het jongeren pastoraat via T 076 5223444.

 

Andere berichten